Fertilia

Ce este testarea genetică preimplantare (PGT)?

PGT (Preimplantation Genetic Testing)

PGT-fertilia-fertilizare in vitro
PGT-fertilia-fertilizare in vitro
PGT (Preimplantation Genetic Testing) este o tehnică de screening embrionar, care permite detectarea modificărilor genetice ale embrionilor – înainte de transferul lor în uter.
  • PGT-A: studiul se face la nivel cromozomial
  • PGT-M: este vorba de studierea unei anumite gene.

Credem că PGT este unul dintre cele mai mari progrese în reproducerea umană asistată și o modalitate fantastică de a obține sarcina sănătoasă dorită.

Pentru cine este PGT?

Testele genetice preimplantare (PGT) pot fi efectuate pe orice tratament de reproducere umană asistată, odată ce aveți embrioni viabili în laborator. Cu toate acestea, există cazuri particulare pentru care experții noștri vor indica PGT pentru a crește șansele de rezultate de succes și pentru a îmbunătăți prognosticul pentru o sarcină în curs:

  • Cupluri purtătoare de anomalii genetice.
  • Cariotip alterat chiar și pentru unul dintre părinți.
  • Femeile peste 40 de ani, deoarece există un risc mai mare de a avea embrioni cu anomalii cromozomiale.
  • Pacienții cu mai multe cicluri anterioare de fertilizare in vitro (FIV) eșuate.
  • Pacientele cu antecedente de avorturi repetate.
  • Test FISH cu modificări.

Ce este procedura de testare genetică preimplantare?

Pentru a efectua un Test Genetic Preimplantare, trebuie să extragem mai multe celule din embrioni, în stadiul de blastocist (adică ziua 5-6 de dezvoltare a embrionului).

  • În timpul acestei biopsii, se extrag aproximativ 8 celule pentru a avea suficient material genetic și pentru a putea da un rezultat corect în ceea ce privește viabilitatea embrionului.
  • După biopsie, embrionii sunt vitrificati (înghețați) până la primirea rezultatelor testelor, ceea ce durează aproximativ 3-4 săptămâni. Cu acest test, vom putea ști cu certitudine, dacă embrionii vor putea evolua bine, ceea ce crește considerabil nașterea unui copil sănătos.

Avantajele PGT:

Transferul acestor embrioni viabili în urma testelor genetice reduce riscul de avort spontan, eșecul implantării sau transmiterea bolilor genetice.

Folosind această tehnică, reducem timpul de așteptare pentru a obține o sarcină în curs, ceea ce scade considerabil stresul pentru multe paciente, care se confruntă cu incertitudinea unei sarcini viabile.

PGT poate fi efectuată ca măsură de prevenție sau dacă există un risc mare de transmitere a bolilor la copil.

Te așteptăm la consultație.  

PGT

Solicită o programare