Fertilia

Testul de receptivitate endometrială determină momentul ideal pentru a efectua un transfer embrionar, cunoscut și sub numele de fereastra de implantare. Acest timp poate diferi în funcție de pacient. Știm că 3 din 10 pacienți au o fereastră de implantare deplasată.

Endometrul este membrana mucoasă, care acoperă partea interioară a uterului. Vorbim despre mucoasa, care se elimină în timpul menstruației.

Endometrul se modifică în timpul ciclului menstrual și se pregătește pentru implantarea embrionului. Va fi „receptiv” doar atunci când are grosimea potrivită și condițiile necesare pentru a permite un… dialog chimic între embrion și endometru.

Endometrul este receptiv doar pentru o perioadă scurtă de timp, de la 12 la 48 de ore. 

Este important să cunoașteți detaliile ferestrei de implantare pentru a crește șansele de implantare.

 

Testul de receptivitate endometrială:

Este recomandat în tratamentele cu FIV, donarea de ovocite, donarea de embrioni.  Transferul trebuie efectuat în momentul receptivității maxime.

Acest test este deosebit de important în următoarele cazuri:

  • Istoricul eșecului de implantare în tratamentele anterioare, după transferul de embrioni de bună calitate.
  • Infertilitate inexplicabilă.
  • Tratamente în care se efectuează un test genetic preimplantare (PGT).

Pentru fiecare pacient, specialisții Fertilia vor face totul pentru a determina cauzele infertilitatii si pentru a găsi cele mai potrivite solutii.

Uneori, testul de receptivitate endometrială este combinat cu testul de imunologie endometrială pentru a finaliza studiul și a crește șansele de implantare a embrionului.

 

Cum se face testul de receptivitate endometrială?

Testul de receptivitate endometrială este foarte simplu și constă în prelevarea unei mici mostre de țesut endometrial, după finalizarea unui ciclu de pregătire a endometrului.

  • Scopul acestui test este de a reproduce condițiile exacte ale unui transfer embrionar, de a verifica dacă endometrul îndeplinește condițiile potrivite pentru viitoarea implantare a embrionului și de a determina momentul exact pentru planificarea transferului embrionar.

 

Prepararea endometrului:

Este un tratament simplu, care presupune administrarea de estrogen si progesteron, pe cale orală, vaginală sau prin plasture.

La momentul a ceea ce ar fi o fereastră de implantare „normală”, vom efectua o biopsie endometrială.

În funcție de rezultatele studiului de receptivitate al acestei probe, vom planifica timpul precis al transferului de embrioni.

Solicită o programare