Fertilia

Programul Național de Creștere a Natalității (FIV 2024)

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse aduce vești excelente: și în acest an se vor aloca 15.000 lei pentru 10.000 de proceduri de fertilizare in vitro.

Acești 15.000 lei vor fi distribuiți sub formă de vouchere, dintre care 10.000 lei vor fi pentru procedurile medicale și 5.000 lei pentru medicamentele necesare pe parcursul tratamentului.

Ești pregătit să începi procedura FIV cu dosarul medical completat?

Ministerul Familiei anunță că înscrierile în program ar putea începe la mijlocul lunii iulie. Te sfătuim să-ți pregătești din timp dosarul medical pentru a reduce timpul de așteptare între primirea voucherelor și începerea procedurii. Astfel, vom putea emite mai rapid scrisoarea medicală necesară înscrierii.

Dacă nu ai încă un medic curant la clinica Fertilia, te invităm să te înscrii folosind formularul de mai jos. Un coordonator te va contacta în curând pentru a stabili detaliile primei consultații de infertilitate.

Criteriile de eligibilitate și documentele necesare pentru înscrierea în programul de anul acesta nu au fost încă publicate. Totuși, îți reamintim criteriile și documentele necesare anul trecut:

Criterii de eligibilitate pentru programul național din 2024:

  • Cuplurile infertile (căsătorite sau nu) sau femeile infertile trebuie să fie cetățeni români și să aibă domiciliul în România.
  • Cuplurile infertile (căsătorite sau nu) sau femeile infertile trebuie să fie asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate din România.
  • Vârsta femeii beneficiare trebuie să fie între 20 și 45 de ani.
  • Procedurile medicale recomandate trebuie să se desfășoare într-o unitate medicală din România, parteneră a programului și autorizată pentru aceste activități.

Documentele necesare pentru înscrierea în programul național din 2024:

  • Copii ale actelor de identitate ale solicitanților.
  • Declarație pe propria răspundere – Anexa 1a.
  • Documentul care atestă diagnosticul de infertilitate și recomandarea medicală pentru FIV, eliberat de un medic specialist în obstetrică-ginecologie cu supraspecializare în FIV (nu mai vechi de 60 de zile) – Anexa 1b.
  • Adeverință de la Casa de Asigurări de Sănătate care confirmă calitatea de asigurat a solicitantului (nu mai veche de 60 de zile).
  • Acord individual de prelucrare a datelor cu caracter personal – Anexa 1c.

Pentru suport sau alte informații, echipa noastră de coordonatori pacienți FIV îți stă la dispoziție:

Email

Trimite un email cu numele și numărul tău de telefon la:

inscriereprogramfiv@fertilia.ro

Înscrie-te în Programul Național de Creștere a Natalității (FIV 2024)

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Nume complet
GDPR