impotența

Ce determină impotența?

Ce determină impotența? Lipsa capacității de a avea viață sexuală poate fi investigată de medicul supraspecializat în probleme asociate sexualității.

La consultație pot venit atât bărbați cît și femei.

Un pacient din 10, care se prezintă la sexolog,  are o boala de bază care determină probleme sexuale, spune dr. Cătălina Andrei, medic supraspecializat în probleme asociate sexualității.

Poate fi vorba despre diabet, boala cardiacă, tulburări endocrinologice, boli ale coloanei vertebrale.

  • Urologul este frecvent implicat deoarece, la barbat, uretra face corp comun cu restul organului sexual și, dacă există o suspiciune de boală la acest nivel, doar urologul o poate rezolva.
  • La femei, vezica si uretra sunt vecine cu uterul și vaginul. Toate sunt evaluate la o consultație inițială și, din nou, dacă există o suspiciune de patologie a vezicii sau uretrei, vor fi diagnosticate si tratate de urolog.

Ce boli determină impotență?

Ce determină impotența? 10% din disfuncțiile/ problemele sexuale apar pentru ca un organ suferă ( inima, pancreas, prostată, măduva spinării).

Restul de 90% dintre problemele sexuale apar din cauza emoțiilor.

Emotiile determină frecvent tulburări in activitatea sexuală și nu privesc doar bărbații, ci în egală măsură și femeile.

Aceste emotii nu se limitează doar la relația cu partenerul, ci și la relația cu sănătatea organismului.

Dacă impotența are o cauză psihologică, se poate rezolva?

”Da, dacă este o formă emoțională ușoară-medie, impotența se poate rezolva. Vreau să subliniez că absenta răspunsului sexual (impotența) este un efect al unui blocaj”, spune dr. Cătălina Andrei, medic supraspecializat în probleme asociate sexualității.

Exista un moment în care pacienții decid că pot discuta cu un medic pentru că nu mai suportă situația. Pacienții sunt în egală măsură bărbați și femei (nu au probleme mai frecvent unii sau altii).

Pacientii pot avea orice vârstă (adolescenți, tineri adulți sau generatia 40+, 50+, 60+) .

Ce determină impotența? În cabinet se prezintă mai frecvent cei care sunt atenți la corpul lor sau cei care consideră ca actul sexual face parte din activitățile benefice vietii (cum este sportul sau o alimentatie sănătoasă).

Din pacate, în Romania, prezența la medic este fie tardiva, fie absentă oricare ar fi boala sau manifestarea de bază.

Impotența se rezolvă! Fă o programare la clinica Fertilia, pentru consultație sexualitate. Doctor Cătălina Andrei este medicul nostru supraspecializat în probleme asociate sexualității.