Fertilia

Embriotransfer

Embriotransferul reprezinta ultima etapa in cadrul procesului de fertilizare in vitro. In momentul in care embrionii ajung la nivelul optim de dezvoltare, se implanteaza in uter. Nivelul minim de dezvoltare pentru a putea fi transferati este reprezentat de embrionul de ziua a 3-a. Calitatea superioara este insa atinsa in stadiul de blastocist, adica embrionul de ziua 5.

Embrionii transferati pot fi atat congelati cat si proaspeti.

Embriotransfer cu ovocite proprii: se obtin ovocite mature in urma stimularii ovariene, iar in functie de numarul de embrioni obtinuti se pot transfera unul sau mai multi embrioni. Studiile afirma o rata de succes de 55% in cazul pacientelor sunt 35 de ani.

Embriotransfer cu ovocite donate: recomandata in special pacientelor peste 40 de ani care din varii motive (insuficienta ovariana, menopauza precoce, anomalii genetice, raspuns scazut la stimulare) nu pot obtine ovocite proprii. Avand in vedere ca de cele mai multe ori ovocitele provin de la paciente tinere, sanatoase, rata de succes este mai mare ca in cazul embriotransferului cu ovocite proprii.

Este o procedura nedureroasa ce dureaza aproximativ 10 minute. Un cateter subtire care contine embrionii in mediul de cultura se insereaza prin vagin pana in cavitatea uterina. Tot procesul se efectueaza sub ghidaj ecografic, la sfarsit confirmandu-se prezenta embrionilor in uter.

Rata de succes a embriotransferului depinde de o serie de factori, dintre care cei mai importanti sunt: calitatea materialului genetic, varsta pacientei, cauzele infertilitatii si nu in ultimul rand experienta medicului specialist si a embriologilor.

Proceduri Fertilia

Proceduri Laborator

Solicită o programare