septembrie 30, 2020

Sănătatea înainte de concepție

Sănătatea înaintea de concepție. Femeile, dar și bărbații ar trebui să se pregătească pentru sarcină cu cel puțin trei luni înainte.

 

Este necesar să:

 

 

5 lucruri cele mai importante:

Luați în fiecare zi 400 până la 800 micrograme de acid folic, dacă intenționați să obțineți o sarină. Reduce defecte congenitale ale creierului și ale coloanei vertebrale, inclusiv spina bifida. Vezi aici ce înseamnă spina bifida.

  • Nu fumați
  • Nu beți alcool
  • Dacă aveți o afecțiune, asigurați-vă că este sub control!

 

Bolile care pot afecta sarcina sau pot fi agravate de sarcină sunt: astmul, diabetul, bolile cavității orale, obezitatea și epilepsia.

Discutați cu medicul dumneavoastră despre medicamentele eliberate fără prescripție medicală și pe bază de rețetă, pe care le utilizați. Acestea includ și suplimente alimentare sau pe bază de plante.

Asigurați-vă că vaccinările dvs. sunt la zi. Vaccinul antigripal este unul care trebuie făcut în sarcină!

Evitați contactul cu substanțe toxice.

 

Sănătatea înaintea de concepție:

Aproximativ jumătate dintre toate sarcinile nu sunt planificate. Sarcinile neplanificate prezintă un risc mai mare de naștere prematură și copiii cu greutate mică la naștere.

Depistarea și tratarea infecțiilor cu transmitere sexuală (ITS) este obligatorie înainte de sarcină.

Dacă partenerul nu renunță la fumat, cere-i să nu fumeze lângă dvs., pentru a evita efectele nocive ale fumatului pasiv.

Dacă partenerul lucrează cu substanțe chimice, cu îngrășăminte sau cu pesticide ar trebui să-și schimbe hainele înainte de a se apropia de dvs. Și să facă duș. Hainele se spală separat.

 

Foto: pixabay.com/ro

 

© 2023 Fertilia - primul pas incepe cu noi ®. Toate drepturile rezervate.
Acord procesare date*