septembrie 23, 2020

Palpitațiile în sarcină

Palpitațiile în sarcină. Inima pare că flutură sau că sare peste bătăi. Aceste senzații se numesc palpitații și rareori au nevoie de tratament. 

 

Cîteva situații frecvente pot să determine palpitații. Trebuie să le știți înainte de sarcină.

 

Glicemia scăzută:

Palpitațiile în sarcină. Când nivelul zahărului din sânge scade, organismul eliberează hormoni de stres, cum ar fi adrenalina. Așa vă pregătiți pentru o situație de criză. Adrenalina accelerează ritmul cardiac și pot apărea și palpitații.

 

Hipertiroidia:

Palpitațiile în sarcină. Glanda tiroidă hiperactivă poate da palpitații. În hipertiroidism, apar prea mulți  hormoni tiroidieni. Situația poate accelera atât de mult inima, încât să simțiți că bate în piept. Și medicația în exces pentru tiroida hiperactivă (numită hipotiroidism) poate, de asemenea, crește bătăile inimii.

 

Medicamente:

Unele medicamentele provoacă palpitații ca efect secundar. Iată câteva clase:

  • Antibiotice
  • Medicamente antifungice
  • Medicamente antipsihotice
  • Inhalatoare pentru astm
  • Medicamente pentru tuse și răceală
  • Medicamente pentru hipertensiune arterială
  • Medicamente pentru tiroidă 

 

Dacă luați unul sau mai multe dintre aceste tipuri de medicamente, adresați-vă medicului. Nu săriți nicio doză înainte de a discuta cu medicul dumneavoastră.

 

Sarcina:

Palpitațiile în sarcină. Este posibil să experimentați palpitațiile când sunteți însărcinată. Creșterea ritmului cardiac apare, de obicei, temporar și nu este motiv de îngrijorare.

Dacă sunteți gravidă, palpitațiile se pot întâmpla și dacă sunteți anemică, ceea ce înseamnă că nu aveți suficiente celule roșii în sânge, care transportă oxigenul în tot corpul.

Vorbiți cu medicul care supraveghează sarcina!

 

Foto: pixabay.com/ro

 

© 2023 Fertilia - primul pas incepe cu noi ®. Toate drepturile rezervate.
Acord procesare date*