decembrie 22, 2020

Inducerea ovulației. Tot ce trebuie să știi

Ce este inducerea ovulației? Vorbim despre un tratament folosit într-o lună pentru dezvoltarea ovocitelor (celule reproducătoare feminine). Doar ovocitul matur poate fi fertilizat.

Inducerea ovulației este un tratament cu medicamente. Trebuie combinat cu actul sexual dirijat (când vă spune medicul supraspecializat în infertilitate) sau cu inseminarea intrauterină.

Ce înseamnă stimularea ovulație?

În fiecare lună, câțiva foliculi (cavități din ovar, care conțin ovocite) își încep dezvoltarea. Doar un folicul va ajunge dominant, adică va conține în interiorul lui un ovocit matur. La ovulație, foliculul se rupe și va fi descărcat ovocitul. Acesta e preluat de partea liberă a trompei uterine. În trompa uterină, ovocitul (celula reproducătoare feminină) se va întâlni cu spermatozoidul (celula reproducătoare masculină).

  • În timpul ciclului, dezvoltarea ovocitelor va fi monitorizată prin ecografie și prin test de sânge, care măsoară estradiolul (E2) și hormonul luteinizant (LH).
  • Odată ce un folicul a ajuns la maturitate, veți face o injecție cu HCG. Aceasta declanșează ovulația.

Contact sexual dirijat:

Dacă aveți nevoie doar de contact sexual dirijat, medicul vă solicită să aveți relații sexuale în ziua următoare injecției, precum și două zile mai târziu.

  • Pentru a crește cantitatea de spermă ejaculată în canalul vaginal,
    recomandăm partenerului de sex masculin să se abțină de la orice tip de
    ejaculare cu cel puțin 3 zile înainte.

Inseminare intrauterină:

Dacă aveți nevoie de inseminare intrauterină, aceasta va fi programată la 12-36 de ore după declanșarea ovulației.

© 2023 Fertilia - primul pas incepe cu noi ®. Toate drepturile rezervate.
Acord procesare date*