noiembrie 3, 2021

Cum se donează ovocite?

După 43-45 de ani, sarcina nu mai e posibilă cu propriile ovocite (celule reproducătoare feminine, prezente în ovar). Ori nu apare ori apar embrioni, care nu sunt normali genetic. Cum se poate obține totuși sarcina?

 

Cea mai mare șansă a femeilor care își doresc o sarcină după 43-45 de ani este donarea de ovocite.

 

Cum se face donarea de ovocite? 

Destinatarul: 

Într-un ciclu de donare de ovocite, femeia care primește ovocitele donate este denumită „destinatar”.

”Destinatarului” (femeia care va primi ovocite donate) i se administrează terapie hormonală pentru a-și pregăti uterul.

 

Donatoarea:

”Donatoarea de ovocite” primește medicamente pentru fertilitate, pentru a stimula producția mai multor ovocite mature în ovare.

Deoarece succesul depinde în mare măsură de calitatea ovocitelor donate, femeile de 20 de ani, cu fertilitate dovedită, sunt donatoarele ideale.

  • După ce ovocitele sunt obținute de la donatoare, acestea sunt fertilizate în laborator cu spermă de la partenerul ”destinatarului”.
  • La câteva zile după fertilizare, embrionii sunt transferați în uterul ”destinatarului”.
  • Orice embrion, care nu este transferat poate fi înghețat (vitrificat) pentru un ciclu viitor. Vezi ce înseamnă vitrificare.

 

Cum decurge sarcina destinatarului?

FIV cu ovocite donate oferă femeii care nu mai poate obține o sarcină cu propriile celule (destinatarul)  să experimenteze sarcina, nașterea și maternitatea.

  • Poate, după sarcină, să alăpteze.
  • Cu toate acestea, copilul nu va fi înrudit genetic cu ea, ci va fi înrudit genetic cu tatăl și cu donatorea de ovocite.

 

Multe programe recomandă consiliere, astfel încât toate părțile implicate –  donatoarea de ovocite, destinatarul (femeia care va purta sarcina) și partenerul acesteia să înțeleagă problemele etice, juridice, psihologice și sociale implicate.

 

Donarea de ovocite este legală în România.

Te așteptăm la Fertilia!

 

 

© 2023 Fertilia - primul pas incepe cu noi ®. Toate drepturile rezervate.
Acord procesare date*