decembrie 27, 2021

Ce întrebări să pun înainte de fertilizarea in vitro (FIV)?

Înainte de a începe un ciclu de FIV, luați în considerare întrebările importante. Care sunt acestea?

 

Câți embrioni vor fi transferați?

Numărul de embrioni transferați se bazează, de obicei, pe vârsta mamei. Contează și numărul de ovocite (celule reproducătoare feminine) extrase.

Deoarece rata de implantare este mai mică la femeile în vârstă, în cazul acestora sunt transferați de obicei mai mulți embrioni – cu excepția femeilor, care folosesc ovocite de la donator sau embrioni testați genetic.

Majoritatea medicilor urmează instrucțiuni specifice pentru a preveni o sarcină multiplă – tripleți.  Asigurați-vă că dumneavoastră și medicul sunteți de acord cu privire la numărul de embrioni, care vor fi transferați înainte de procedura de transfer. Vezi aici ce înseamnă embriotransfer.

 

Ce voi face cu orice embrion în plus?

Embrionii în plus pot fi congelați și depozitați pentru utilizare ulterioară timp de câțiva ani. Nu toți embrionii vor supraviețui procesului de înghețare și dezghețare. Majoritatea va supraviețui.

Embrionii congelați vă scutesc, la o viitoare sarcină, de procesul de recoltare al ovocitelor și de medicamentele aferente. Așadar embrionii congelați fac ciclurile viitoare de FIV mai puțin costisitoare și mai puțin invazive.

Puteți alege, de asemenea, să aruncați embrionii neutilizați.

 

Cum vă descurcați cu o sarcină multiplă?

Dacă în uter este tranferat mai mult de un embrion, FIV poate duce la o sarcină multiplă – care prezintă riscuri.

În unele cazuri, reducerea fetală poate fi folosită pentru a ajuta o femeie să nască mai puțini copii, așadar să nască cu riscuri mai mici. Dar procesul de reducere fetală este o decizie majoră. Are  consecințe etice, emoționale și psihologice.

 

 

Te așteptăm la consultație să vorbim cu detalii toate aceste aspecte.

© 2023 Fertilia - primul pas incepe cu noi ®. Toate drepturile rezervate.
Acord procesare date*