mai 7, 2020

Calculatorul și telefonul se țin departe de testicule!

Căldura omoară spermatozoizii. Bărbatii trebuie să stea, cât mai mult timp, în aer liber. Aceasta deoarece așa își protejează, evolutiv, spermatozoizii.

Materialul genetic masculin vrea temperaturi mici!

În viața intrauterină, testiculele coboară din abdomenul fătului, pentru că au nevoie de o temperatură mai mică. Spermatozoizii sunt în siguranță.  În viața extrauterină, temperatura în zona genitală crește, dacă țineți aproape calculatorul ori telefonul în buzunar. Sau orice fel de dispozitiv electronic.

Căldura omoară spermatozoizii. Temperatura neobișnuită afectează materialul genetic masculin, adică spermatozoizii. Bărbatii nu sunt adaptați pentru temperaturi mari în zona genitală. De aceea, și materialului genetic îi este cel mai bine într-un mediu rece.

Ce fac device-urile ținute lângă zona genitală?

  • În primul rand, orice dispozitiv electronic mărește temperatura lângă suprafața corporală. De obicei, calculatoarele ori telefoanele sunt folosite aproape de zona genitală. Deci vor mări temperatura din zonă.
  • Undele electromagnetice, emise atât de calculator cât și de telefon, induc modificări endocrine, care au impact inclusiv pe fertilitate.
  • În al treilea rand, organismul uman funcționează ca o stație electro-chimică. Această stație interactionează cu undele electromagnetice, emise de telefon ori de calculator, iar diviziunea celulară poate încetini sau poate fi stopată. Se știe că spermatozoizii se formează la fiecare 70 de zile. După această perioadă, exista celule complet noi în spermă. Diviziunea lor celulară poate fi stopată de undele electromagnetice. Depinde doar de timpul expunerii!

 

Concluzii:

  • Căldura omoară spermatozoizii. De aceea, e nevoie de pauză după o oră si jumatate petrecută în fața calculatorului. Și de o scurtă plimbare, care răcește inclusiv zona genitală.
  • Din același motiv termic, telefonul nu se ține în buzunarul pantalonilor.

 

Foto: pixabay.com/ro

© 2023 Fertilia - primul pas incepe cu noi ®. Toate drepturile rezervate.
Acord procesare date*